Takläckage

Ett takläckage är varje husägares värsta mardröm. Vattenskada från takläckage kan medföra hälsoproblem och orsaka skador på din bostad. Detta kan resultera i mögeltillväxt, röta eller andra strukturella vattenskador på din bostad. När det uppstår en läckande tak så bör man åtgärda problemet.

Ju längre man väntar med att åtgärda skadan desto större blir skadan och dyrare att renovera.

Läcka i taket?

Att låta oss identifiera läckaget i taket kan spara stora pengar då vi kan hitta vattenläckan utan att påverka eller göra ingrepp i huskonstruktionen. Vi lokalisera läcka i taket och vi är experter inom takläckage och vi utför arbeten på alla taktyper i Västsverige, Göteborg, Jönköping och Stockholm.

Vattenläcka i taket, taket läcker åtgärdsförslag?

Det absolut billigaste sättet att åtgärda en läcka i taket är att hitta läckan själv och reparera skadan. Hittar man inte läckan första åtgärden om taket läcker rekommenderar vi er att kontakta en expert som kan hitta läckaget utan att göra ingrepp på taket. Ett ingrepp på taket medför alltid extra kostnader.

Vattenskada tak

Takläckor kan orsaka vattenskada i taket och ditt hus. Fuktskador orsakar röta och gör taket mer känsligt för läckor i framtiden. Det mest uppenbara tecknet är att vatten droppar från taket när det regnar. Ditt tak kan lätt skadas vid kraftiga regn, vindstormar och andra former av väder.
Ju snabbare du upptäcker en läcka i taket, desto bättre. Vattenskador i taket eller väggarna i ditt hem, är det möjligt att du har att göra med ett otät tak. Det är inte alltid billigt att åtgärda en takläcka, men reparationen täcks förmodligen av din husägares försäkring.

Vattenskada i bostadsrätt

En vattenskada i en bostadsrätt kan orsaka allvarliga problem och skador på både fastigheten och dess invånare. Om en vattenskada inträffar i din bostadsrätt är det viktigt att agera snabbt för att minimera skadorna och förebygga ytterligare skador.

Det första steget är att identifiera källan till vattenskadan och stänga av vattenkranar eller annan vattenförsörjning som kan vara källan till skadan. Därefter bör du ta kontakt med fastighetens förvaltare eller styrelse för att informera dem om skadan och få hjälp med att åtgärda den.

Beroende på vad som orsakade skadan kan det vara fastighetsägarens ansvar att reparera skadan, eller så kan det vara bostadsrättsinnehavarens ansvar. Om skadan orsakades av fastighetsägaren eller en annan bostadsrättsinnehavare bör fastighetens förvaltare eller styrelse hjälpa till att hantera situationen.

Om vattenskadan orsakar skador på dina personliga tillhörigheter, som möbler eller elektronik, kan du också ha rätt till ersättning från ditt försäkringsbolag. Det är viktigt att handla snabbt för att minimera skadorna och säkerställa att alla nödvändiga åtgärder vidtas för att reparera skadan och förebygga ytterligare skador.

Det är också viktigt att dokumentera skadan genom att ta bilder och anteckningar. Detta kan vara användbart om du behöver ansöka om ersättning från ditt försäkringsbolag. Du bör också kontakta ditt försäkringsbolag för att rapportera skadan och ta reda på vilken typ av täckning som finns för vattenskador i bostadsrätten.

Vilka är de uppenbara tecknen på takläckage?

 • Synlig vattenläcka, där man ser vattnet droppa från taket
 • Vattenansamlingar på golvet
 • Rinnande vatten längs med väggarna
 • Fuktiga fläckar på tak/golv/vägg
 • Mögelfläckar på tak/golv/vägg

Varför kan ditt tak läcka?

 • Felaktig installation
 • Spruckna takpannor
 • Otäta rörgenomförningar
 • Falsningar som släppt i plåten
 • Skruvhål i taket
 • Slitage på taket pga. ålder

Hur är det möjligt att upptäcka ett läckande tak?

Ett läckande tak kan göra det väldigt besvärligt för en fastighetsägare. Många gånger är det svårt att hitta källan till takläckan och det blir kostsamma renoveringar. Att spåra den exakta punkten för läckan är en utmanande uppgift. Anledningen är att vatten kan komma in i taket från en punkt men rinna ut i ett annat område. Många gånger är det ologiskt hur vattnet kan vandra så långt i de olika konstruktionsdelarna. LäckageExperten med lång och gedigen erfarenhet har olika metoder för att lösa era problem men framförallt återskapar vi regnoväder på svaga konstruktionsdelar för att få det att läcka, därefter tillsätter vi spårämne för att bevisa vart läckaget kommer ifrån. På så sätt kan vi vara säkra på att våra utredningar alltid är korrekt utförda.

Hur kan vi förhindra takläckor i framtiden?

För att undvika en takläcka, se till att kontrollera och rengöra dina hängrännor och stuprör. Under året kan mycket skräp och smuts samlas i dina hängrännor, vilket kommer att hindra dem från att göra sitt jobb ordentligt. Se även till att ha årliga kontroller på ditt tak och fräscha gärna upp takpannor/takpapp/plåttak med tvätt och olika miljövänliga medel för att motverka mosstillväxt.

Vi lokaliserar vattenläcka innertak i alla typer av fastigheter, industrilokaler, hus, lägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt och på alla taktyper så som : Takkonstruktioner – Yttertak – Sadeltak – Mansard tak – Helvalmat tak – Pulpettak – Tätlttak – Sargtak – Innertaket – Säteritak – Sedumstak.

Akut takläckage Stockholm & Göteborg

Läcksökning tak och akut takläckage i Västsverige, Helsingborg, Göteborg, Jönköping och Stockholm. Droppar vatten från taket? Tak läcker? Läckande tak?  Vattenskada tak!  Vi hjälper dig med akut takläckage snabbt och effektivt utan att påverka eller göra ingrepp i huskonstruktionen.

  Namn
  E-post
  Telefonnummer
  Stad
  Meddelande

  Success! Thanks for Your Request.
  Error! Please Try Again.

  Kan jag laga takläckage själv ?

  Ja, du kan laga takläckage själv men dock medföljer det risker om inte det utförs fackmannamässigt, vi rekommenderar att ni kontaktar en expert.

  Täcker min försäkring vattenskador från takläckage?

  Ja, i många fall täcker försäkringsbolagen din vattenläcka men dock rekommenderas det starkt att ni kontaktar ert försäkringsbolag för att få information om vad det gäller just förvattenskador från takläckage.

  Varför är det bra att utföra en läcksökning?

  Läcksökning kan spara in stora renoveringskostnader när läckagepunkten hittas. I många fall vill man byta ut hela konstruktionsdelar som exempelvis ett tak när man har en takläcka. Att byta ut ett tak kan kosta hundratusentals kronor, men hittar man läckagepunkten kan det kosta så lite som ett par hundralappar att reparera läckaget.

  Vi hittar vattenläckor i alla typer av tak och utför arbete i Stockholm, Ale, Alingsås , Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Herrljunga, Hjo, Härryda, Karlsborg, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla, Edet, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Skara, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Åmål och Öckeröoch.Vi hjälper dig snabbt och effektivt utan att påverka eller göra ingrepp i huskonstruktionen. Vi lokaliserar läckor i  alla typer av fastigheter, industrilokaler, hus, lägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt.