rörläckage

Rörläckage

Rörläckor kan ofta vara svåra att hitta och svåra att identifiera. Ett tydligt tecken på vattenläcka är om man får tryckfall i expansionskärlet och behöver fylla på vatten ofta i värmesystemet. Rörläckage i stora fastigheter och bostadsrättsföreningar är oftast tidskrävande men aldrig omöjliga att lösa. Många gånger går tankarna om att det är en storläcka i värmesystemet som orsakar tryckfall men i de flesta fall är det flera ”småläckage” som är orsaken till ett tryckfall.

Misstänker man ett läckage och inte åtgärdar det omgående så kan det medföra onödiga och kostsamma konsekvenser. Nytt syrerikt vatten tillförs i värmesystemen för att hålla trycket i rätt nivå.

Gör man det allt för många gånger så kommer det syrerika vattnet tillslut göra så att radiatorerna och ledningarna eroderar inifrån och det i sin tur försvagar materialet i ledningarna och spricker.

rörläckage

Lokalisera läckage i värmesystem

Rörläckage i olika värmesystem som bergvärme, fjärrvärme eller andra typer av värmesystem är oftast svårlösliga då läckagen kan vara väldigt små men gör stora skillnader i trycket på expansionskärlet.

Värmesystemen varierar i storlek och kan värma upp en liten villa på 100 kvm men kan även vara betydligt större och värma upp stora idrottshallar eller industrilokaler på 1000-tals kvm.

Lokalisera läckage i vattenledning

Rörläckage i vattenledningar är ett vanligt problem och ofta osynliga i fastigheter eller bostäder.

Vanliga tecken på vattenläckor i vattenledningar är om man har ovanligt höga vattenkostnader eller om vattenmätaren visar att man förbrukar vatten konstant fastän alla kranar eller maskiner som kräver vatten är avstängda.

Lokalisera läckage i radiatorsystem

Radiatorsystemet är en förlängning av ditt värmesystem som går vidare ut i
huskonstruktionens alla delar. Att hitta ett läckage i radiatorsystemet kan vara väldigt omfattande arbete då systemen kan vara oerhört stora. Med hjälp av olika
läcksökningsmetoder och instrument går det att lokalisera även de allra minsta
läckagen

Lokalisera läckage i golvvärme

Rörläckage i golvvärmesystem upptäcker man enklast genom att ledningarna inte blir varma alternativt om man tappar tryck i expansionskärlet. För att kunna lokalisera exakt position om vart vattenläckaget befinner sig är mycket svårare. Med hjälp av specialinstrument kan vi hitta exakta positionen för läckaget.

Lokalisera läckage i kylsystem

Rörläckage i kylsystem är nästan identiskt med rörläckage i värmesystem. Dessa system har mer eller mindre samma funktion med skillnaden att det ena systemet värmer och att den andra kyler.

Man har även samma tillvägagångssätt att hitta läckagen och arbetet för att göra detta är identiskt.Olika sätt att hitta läckaget är med hjälp av spårämne, spårgas och ”lyssnare”

Lokalisera läcka i avloppssystem

Läckage i avloppssystem är besvärligt för alla personer som vistas i
bostaden/fasigheten pga illaluktande lukt. Lukten kan variera från att vara konstant eller att det kommer i olika omgångar under dagen.

Vanliga orsaker till läckage/stopp i avloppssystem:

* Olika typer av fettansamlingar ex. olja och fett

*Trädrötter

* Föremål som inte ska vara i ett avloppssystem ex. våtservetter, örontopsar, tamponger m.m.

* “muffar” eller skarvkopplingar som har glidit isär.

Lokalisera läckage i i dagvattenledningar

Rörläckage i dagvattnet är nästan identiskt med rörläckage i avloppsledningarna. Mer eller mindre samma orsaker till varför det kan bli läckage samt samma tillvägagångssätt att hitta orsaken till läckaget.Det finns flera alternativ till att lokalisera läckaget och med hjälp av olika redskap kan man med exakt precision hitta läckaget.

SÅ HÄR JOBBAR VI

Börja med att boka tid hos oss

  • Erfarenheten, kunskapen, sökmetoderna för att lokalisera läckor
  • Behandlar dig och din fastighet med högsta respekt
  • LäckgeExperten sparar tid och pengar
  • Pålitliga lösningar på eventuella läckor i eller runt din fastighet
  • Erfaren identifieringsförmåga som gör att vi snabbt kan lösa läckor
  • Högkvalitativa läckagedetekteringstjänster
  • Vi genomför projekt inom den givna tidsramen.
  • Snabb service för att undvika onödiga vattenskador

EXPERTER PÅ RÖRLÄCKAGE

Vi arbetar på ett sätt som minimerar era kostnader genom att lokalisera och fastställa läckaget, utan att göra ingrepp på er fastighet.

FRÅGOR OCH SVAR VID RÖRLÄCKAGE

Hur vet jag ifall det är en läcka i värmesystemet?

Tydligaste sättet att notera ett läckage i det slutna systemet är om man noterar tryckfall i expansionskärlet.

Hur hittar jag läckage i mitt rörsystem?

Läckage i rörsystem är inte alltid enkelt att upptäcka med ögat. I många fall är läckagen dolda. Med hjälp av rätt läckagesökningsinstrument kan man hitta läckage både i synliga och osynliga rörledningar.

Hur snabbt måste jag åtgärda rörläckaget?

Vi rekommenderar omgående reparation eller utredning för att minimera eventuella skador både i kyl-/värmesystemet samt rörläckage i huskonstruktionen.

Vad händer om jag inte åtgärdar läckaget omgående?

Om man inte åtgärdar läckaget fort så kan detta leda till dyra renoveringskostnader samt hälsorisker. Fukten som uppstår i samband med läckage kan leda till mikrobiellpåväxt (mögel)

Täcker försäkringen mina renoveringskostnader om jag har en rörläcka?

Försäkringen kan täcka upp dina kostnader dock varierar det mellan olika försäkringsbolag. Vi rekommenderar er att kontakta ditt försäkringsbolag för att få mer information.

Vad ska jag göra ifall jag får en rörläcka?

Vi rekommenderar att du stänger av systemet om det är möjligt alternativt att man använder sig av hinkar för att samla upp vattnet. Ring därefter till en rörmokare om läckaget är synligt alternativt till LäckageExperten om ni ej kan hitta rörläckaget.

Vi hittar vattenläckor i alla typer av rörsystem och utför arbete i Stockholm, Ale, Alingsås , Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Herrljunga, Hjo, Härryda, Karlsborg, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla, Edet, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Skara, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Åmål och Öckeröoch.Vi hjälper dig snabbt och effektivt utan att påverka eller göra ingrepp i huskonstruktionen. Vi lokaliserar läckor i  alla typer av fastigheter, industrilokaler, hus, lägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt.