VATTENLÄCKAGE

Vattenläckage i bostäder

En vattenläcka i bostaden uppstår som oftast i samband med regn eller snösmältning. Vattenläckage via nederbörd kan benämnas som ”inläckage”. En vattenläcka som inte åtgärdas i tid kan leda till fuktskador, som i sin tur kan ge upphov till mögel, röta och svamp.

9/10 fall krävs oftast små medel för att laga eller motverka en vattenläcka. Man behöver sällan renovera hela konstruktioner för att stoppa läckaget.

Ett läckage kan vara svårupptäckt och risken finns att man renoverar fel områden av huskonstruktionen och ändå inte blir av med problemet.
Därför rekommenderas det att man utför en läckageutredning för att kunna lokalisera själva läckagepunkten och därefter åtgärda ”rätt läcka”.

Vi utreder läckaget och hittar läckagepunkten med exakt precision utan att göra ingrepp på huskonstruktionen.

Läckage kan uppstå i en fastighets alla konstruktionsdelar. Vattenläcka kan komma från tak, vind, dränering, innertak, fasad, fönster, p-däck m.m. Vår
målsättning är att bespara våra kunder renoveringskostnader samt ge det mest kostnadseffektiva åtgärdsförslaget om hur ni ska motverka vattenläckaget.

Vattenläckage stockholm, göteborg

Lokalisera vattenläcka i taket

Vi hittar vattenläcka i tak –  Taket är den del av huskonstruktionen som utsätts mest av väder och vind. Takläckage är bland de vanligaste typen av läckage som förekommer i våra hus och fastigheter.

När man upptäcker en takläcka brukar man många gånger fundera på att renovera taket då man tror att takets livslängd är slut. 9/10 fall kan man reparera taket med ytterst små medel och förlänga livslängden med 10-20 år.

Med hjälp av vår teknik kan man lokalisera läckagepunkten utan att göra ingrepp i
taket och åtgärda problemen med punktinsatser istället för att byta ut hela taket.

Lokalisera vattenläcka i innergård

En vattenläcka i en innergård kan vara bland de svåraste läckagen att arbeta med. Det brukar vara ofta långa fördröjningar från att det regnar/snöar tills det läcker igenom, Detta pga av att vattnet ska vandra igenom tjocka lager med olika material.

Innergårdar brukar oftast vara stora och där finns det många olika läckagepunkter att förhålla sig till. Men med hjälp av spårämne kan man med enkelhet peka ut området där läckagepunkten finns.

Lokalisera vattenläcka i P-däck

Vattenläckage i p-däck har i princip samma funktion som en innergård. I många fall så är dessa konstruktioner sammansvetsade där innergårdarna är belägna ovanför p-däcken.

Det finns även p-däck som är fristående och i dessa konstruktioner brukar vattenläckagen inte ha någon lång fördröjning.

Lokalisera vattenläcka i källare

Vattenläckage i källaren kan uppstå från flera olika områden i fastigheten eftersom källaren är belägen längst ner i en huskonstruktion.

I många fall upptäcker man pölar av vatten på källargolvet och misstänker snabbt att dräneringen i fastigheten är undermålig, dock behöver det inte vara så.

Vattenläckage i källare kan komma från flera olika delar av huskonstruktionen som tak, fönster, fasad, och dränering. Vatten kan tränga sig in
i någon av dessa konstruktionsdelar och letar sig sedan igenom väggarna och vidare ner till källaren. Vattnet kan även komma från dålig dränering samt från tryckande grundvatten.

Med LäckageExpertens metod kan man efter en utredning konstatera i vilket område läckaget kommer ifrån.

Lokalisera vattenläcka i terrass

Läckage från terrasser är ytterst vanliga. En terrass ska fungera som yttre skalskydd för nederbörd samt även som en tillhållsplats där människor kan vara.Många gånger är terrasser stora och innehåller många svaga punkter för eventuella framtida läckage.

Vattenläckagen i dessa områden kan vara svåra att hitta och det räcker med hål/sprickor som en nåls tjocklek för att det ska orsaka enorma skador inne i fastigheten.Det gäller snabbt att hitta läckagepunkten för att minimera skadorna.

Lokalisera vattenläcka i fasad

Fasadläckor förekommer i alla fasadtyper och är oftast svåra att upptäcka. I många fall läcker det inte in vid varje nederbördstillfälle då det ofta även kräver vindar från rätt riktning för att det ska börja läcka.

Fasadläcka har förmågan att dölja sig i väggkonstruktionen och är generellt osynliga. Har man mögel mellan vägg och tapet eller ser att golvvinkeln mellan golv och vägg är fuktigt så kan man misstänka en fasadläcka.

Lokalisera vattenläcka i våtutrymmen

Vattenläckage i våtutrymmen förekommer och leder oftast till badrumsrenoveringar. Alla vet hur kostsamt det är att renovera ett badrum samt att det är en besvärlig process.Med hjälp av vår teknik kan man reducera sökområdet och med en fingervisning kunna visa läckagepunkten.

På så sätt kan man göra punktinsatser och slippa renovera hela badrum.

Lokalisera vattenläcka i fönster

Ett fönsterläckage är sällan endast ett fönster som är undermåligt. Oftast är det en samverkanskonstruktion i samband mellan fönster/plåt, fönster/fasad eller fönster/fog som läckagen förekommer.

Läckagepunkterna i dessa fall är oftast osynliga för ögat samt svåråtkomliga pga. höjder. Dock är reparationskostnaderna för dessa läckage förhållandevis billiga när man väl lokaliserat läckagepunkten.

SÅ HÄR JOBBAR VI

Börja med att boka tid hos oss

  • Erfarenheten, kunskapen, sökmetoderna för att lokalisera läckor
  • Behandlar dig och din fastighet med högsta respekt
  • LäckgeExperten sparar tid och pengar
  • Pålitliga lösningar på eventuella läckor i eller runt din fastighet
  • Erfaren identifieringsförmåga som gör att vi snabbt kan lösa läckor
  • Högkvalitativa läckagedetekteringstjänster
  • Vi genomför projekt inom den givna tidsramen.
  • Snabb service för att undvika onödiga vattenskador

EXPERTER PÅ VATTENLÄCKAGE

Vi arbetar på ett sätt som minimerar era kostnader genom att lokalisera och fastställa läckaget, utan att göra ingrepp på er fastighet.

FRÅGOR OCH SVAR VID VATTENLÄCKAGE

Det läcker vatten från taket, vad ska jag göra?

Försök att hitta läckagepunkten från ovan och åtgärda problemet. Hittar du inte läckagepunkten kontakta en expert.

Vad händer om jag inte åtgärdar en vattenläcka?

Levande material som trä och isolering kan få fuktskador och det i sin tur kan växa svamp och mögel som är skadligt för hälsan. Du kan även få stora renoveringskostnader om du inte åtgärdar läckaget omgående.

Kan jag laga läckan själv ?

Ja, du kan laga läckaget själv men dock medföljer det risker om inte det utförs fackmannamässigt, vi rekommenderar att ni kontaktar en expert.

Kan en läcka komma från olika punkter ?

Absolut, många fall så är det flera läckagepunkter som mynnar ut i samma spricka/hål i din fastighet

Täcker min försäkring vattenläckage?

Ja, i många fall täcker försäkringsbolagen din vattenläcka men dock rekommenderas det starkt att ni kontaktar ert försäkringsbolag för att få information om vad det gäller just för er vattenläcka.

Hur kan jag göra för att hitta vattenläckan ?

I många fall är en läcka väldigt svårupptäckt, vi rekommenderar att man utför en läckageutredning för att säkerställa att rätt läckagepunkt lokaliseras med hjälp av spårämne.

Vi hitta vattenläcka i hus och i marken med värmekamera till ett bra pris. En vattenläckage i huskonstruktionen som uppstår i samband med regn eller snösmältning orsakar ofta vattenskador. Vi lokaliserar vattenläckor under marken och i alla typer av fastigheter och på flera orter utför som Stockholm, Ale, Alingsås , Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Herrljunga, Hjo, Härryda, Karlsborg, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla, Edet, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Skara, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Åmål och Öckeröoch. Vi hjälper dig snabbt och effektivt utan att påverka eller göra ingrepp i huskonstruktionen. Vi lokaliserar läckor i  alla typer av fastigheter, industrilokaler, hus, lägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt.