Akut åtgärda takläckage

Åtgärda takläckage

5 viktiga saker att göra om ditt tak läcker

Åtgärda takläckage

Takläckage är inte kul. Ditt hem är en plats som ska få dig att känna dig trygg och skyddad från utomhus. Tyvärr kan yttre element som regn och snö krypa in i ditt hus oavsett om du gillar det eller inte. Incidenter händer, och när de gör det är det bäst att vidta åtgärder så snart som möjligt – särskilt när det finns risk för vattenskador i ditt hem. Om du upptäcker att ditt tak läcker, finns det några viktiga saker du kan göra för att hantera situationen och minimera eventuella skador från vattnet. Här är fem steg att följa för att åtgärda takläckage:

1 – Flytta saker ur vägen

När ditt tak läcker är det tillräckligt illa. Det sista du vill är att förstöra dina tillhörigheter i processen. Om det läcker över din säng, kläder eller möbler, är det dags att rensa området! Vattenskador kan förstöra några av dina värdefulla tillhörigheter, och ingen vill det. För att inte tala om att vissa tyger fäller vatten och skapar en fruktansvärd mögellukt. Så vad du än kan trycka ur vägen, gör det ASAP!

2 – Innehåll läckan

Om du har ett läckande tak, försök att hålla det så mycket som möjligt. Ta hinkar, soptunnor, handdukar och allt annat du kan hitta för att fånga upp vattnet för att minska påverkan och skador som vatten kan orsaka. För att inte tala om det kan det orsaka vattenskador på dina golv. Se till att du har flera behållare i närheten som kan fånga vattnet och stänga av dem regelbundet för att minska risken för överflöde.

3 – Ta foton för försäkringsdokumentation

Vill du veta vad du ska göra om ditt tak läcker? Det är det här steget! Att dokumentera dina skador kommer till nytta när du lämnar in din hemförsäkring om skadan är berättigad till ett skadestånd. Vi kan inte överdriva hur viktigt det är att ta foton och dokumentera allt.

4 – Ta Bort Vatten

När du har kontrollerat läckan måste du torka noggrant alla mattor, möbler, trä och allt annat som utsattes för vatten. Vatten kommer inte bara att lämna en fläck, men mestadels måste du förhindra att mögel växer i ditt hem. Om din matta är blöt, dra den bort från vadderingen och utsätt båda sidorna av mattan och dynan för snabb cirkulerande luft.

5 – Ring ett professionellt

Ett läckande tak är ett stort problem, så det är bäst att ringa till proffsen. Ju längre du väntar, desto värre kan problemet bli. Det finns bara så mycket du kan göra för att hantera situationen, så det måste åtgärdas omedelbart.

Vi hjälper dig

En takläcka kan vara allvarligt skadligt för ditt hus. Om du tror att ditt hem kan ha ett Vattenläcka i taket, sök en professionell. LäckageExperten erbjuder en prisvärd, snabb och effektiv takläckage utredning.

Vi hittar vattenläckor i alla typer av tak och utför arbete i Stockholm, Ale, Alingsås , Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Herrljunga, Hjo, Härryda, Karlsborg, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla, Edet, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Skara, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Åmål och Öckeröoch.Vi hjälper dig snabbt och effektivt utan att påverka eller göra ingrepp i huskonstruktionen. Vi lokaliserar läckor i  alla typer av fastigheter, industrilokaler, hus, lägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt.

  Namn
  E-post
  Telefonnummer
  Stad
  Meddelande

  Success! Thanks for Your Request.
  Error! Please Try Again.

  En kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *